Dnes až 30% sleva na plakáty
Platí pro objednávky nad 799 Kč.
Black Friday 2023

Black Friday 2023

Největší nákupní den v roce. Leto je Černý pátek 24. listopadu. Zahájíme prodej brzy, v pondělí 20. listopadu a oslavíme Černý týden, se skvělými nabídkami až do Cyber Monday, 27. listopadu. Využijte příležitostí na pořiďte si levné plakáty a levné rámy na obrazy, dokud je akce aktuální. Využijte možnosti najít levné plakáty k Vánocům již během Černého pátku a Černého týdne.

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru ještě dnes a obdržíte exkluzivní nabídky a slevy dříve než kdokoliv jiný.

Příběh Černého pátku
Black Friday má původ ve Spojených státech a připadá vždy na pátek po velkém tradičním americkém svátku Díkůvzdání. Poprvé se tento konkrétní den stal velkým a oblíbeným nákupním dnem v roce 1924, kdy řetězec Macy's během přehlídky Díkůvzdání v New Yorku oznámil svůj sváteční výprodej. Poté následovaly další obchody a z pátku po Dni díkůvzdání se stal začátek vánoční nákupní sezóny a nakonec největší nákupní den v roce v USA. Black Friday není v USA oficiálním dnem volna, ale většina pracovišť a škol zůstává zavřených, aby lidé měli možnost nakupovat a najít výprodejové zboží v obchodech i online.

Původní název Black Friday je sporný. Někteří říkají, že pochází z obchodů které přeměňují červené ztráty na černé zisky, protože nakupování s propagačními akcemi v ten den vždy dosáhne nesmírných výšek. Jiní tvrdí, že termín původně vymyslela Philadelphská policie na začátku 60. let, kdy po Dni díkůvzdání lidé vycházeli do ulic a mezi davy docházelo k nepokojům.


Ke kampani