Dnes až 30% sleva na plakáty
Platí pro objednávky nad 799 Kč.
Inspirace pro dětský pokoj

Inspirace pro dětský pokoj

Je čas vyzdobit pokoj Vašeho dítěte? Hledáte inspiraci a tipy pro inteligentní zdobení? Pak jste na správném místě? Přečtěte si našeho průvodce, kde jsme pro vás shromáždili 10 nejlepších nápadů pro úspěšnou výzdobu dětského pokoje.

1. Myslete na potřeby (ne trendy)
Při zařizování dětského pokoje byste měli vzít v úvahu spíše potřeby dítěte, než to, co je právě v módě. Každé dítě je jiné a má různé potřeby hry a stimulace. V závislosti na věku dítěte to může být útulný koutek, vhodná postel, hřiště, velká pohovka nebo místo ke studiu. Malé děti často potřebují velkou podlahovou plochu, kde se odehrává většina jejich her. Dětské pokoje těch úplně nejmenší proto často potřebují na podlaze dostatek volného prostoru a praktický úložný prostor můžete zřídit vertikálně.

2. Dodejte místnosti osobní nádech
Děti se rády poznávají a pokoj se stane více osobnějších, když vidíte, kdo v něm žije. Vytvořte prostor, kam mohou ukládat svoje výtvory, které zhotovily ve školce nebo ve škole, a kde mohou pověsit své výtvory na zeď. Pěkný štítek na dveřích může být osobní a zaručeně také bude Vaše dítě velmi hrdé na svůj pokoj!

Inspirace pro dětský pokoj

@taamaraaa.a

3. Nechte dítě rozhodnout
Samozřejmě, že je ideální se zeptat dětí, co se jim líbí. Pokud jako odpověď obdržíte černé stěny s lebkami a příšerami, možná se nebudete do puntíku řídit jejich přáním, ale inspiraci pro vlastní nápady můžete snadno najít prostřednictvím přání dětí. Líbí se Vašemu dítěti hvězdy a vesmír? Nebo zvířata a příroda? Proč nevytapetovat stěny tapetou v trendové barvě s úhledným vzorem malých hvězd nebo malých načrtnutých zvířat? Nebo pověsit plakáty s vesmírnými motivy, které děti milují. Máme širokou škálu skvělých dětských plakátů s vesmírnými motivy i zvířaty.

Nechte dítě rozhodnout

@kamila.byk

4. Naplňte místnost hrou a radostí
Život dítěte by měl být naplněn hrou a láskou, stejně jako jeho pokoj! Minimalistické trendy nejsou špatné, ale dětský pokoj by měl být vyzdobený především s ohledem na hru a funkčnosti. Zajistěte tedy dostatek praktického prostoru a úložných prostor a vyzdobte je stylovými detaily podle hry a funkčnosti. Inteligentní úložný prostor je důležitý, aby děti mohly snadno dosáhnout na své oblíbené hračky, zatímco Vy jako rodič chcete mít věci vždy uspořádané a uklizené.

5. Zdobte pomocí motivu
Dobrým nápadem, jak ve Vašem interiéru následovat společnou nit, může být, že začnete s tématem, např. vesmír, příroda, barva nebo zajímavost. Na základě tématu pak můžete vybírat barvy pro stěny, vymalované nebo s tapetami, a také na základě hraček a dekorace na zdi. V našich kategoriích plakátů snadno najdete plakáty, které se k sobě hodí, pokud chcete vytvořit roztomilou malou galerijní stěnu nebo pověsit dva plakáty spolu jako dokonalý pár.

6. Využijte podlahy
Podlahová plocha je důležitá jak pro svou funkčnost, tak pro styl. Pěkný koberec správného typu je obvykle dobrým výchozím bodem. Malé děti potřebují velké hrací plochy na podlaze a často i rovné povrchy, takže může být vhodnější i tenký koberec, který se také snadno udržuje v čistotě. Větším dětem, které si již nehrají na podlaze, může více  vyhovět mírně tlustší koberec s dlouhým vlasem, po kterém se pohodlně chodí a vytváří spíše domácký pocit.

Využijte podlahy

@ooarven

7. Použijte design spolu s funkčností
Existuje spousta stylového nábytku, regálů, koberců a úložných prostor, které byly speciálně navrženy s ohledem na děti. Praktické věci nemusí být ošklivé a nudné, stylové designové předměty mohou být stejně přátelské k dětem jako ty tradiční. Proč nevybrat stylový úložný prostor v přírodních materiálech a barvách i do dětského pokoje?

8. Nebojte se používat vzory a barvy
Prostory pro děti by měly být hravé a inspirativní. Děti milují barvy a tvary a v dětském pokoji se můžete odvážit vyniknout o něco více než v interiérovém designu u nás, který je často stylový s čistými, přirozenými barvami ve skandinávském stylu interiérového designu. Na výběr máte spoustu nádherných barev na zeď nebo tapety s různými vzrušujícími motivy a vzory ve stylových barvách. Pak stěny doplňte plakáty se zvolenými motivy. Zde najdete naši kompletní nabídku dětského nástěnného umění.

9. Inteligentní úložný prostor
Nikde jinde v domácnosti není nutnost uschování věcí tak důležitá jako právě v dětských pokojích. V dětském pokoji potřebujeme vytvořit prostor pro hraní a dostatek volného prostoru na podlaze, takže ten nejlepší nápad je vybudovat úložný prostor je na výšku. Ujistěte se také, že využijete prostor pod postelí, kde zásuvky na kolečkách snadno poskytnou dostatek úložného prostoru, ke kterému mají děti snadný přístup, a kam můžete schovat hračky a další předměty, které děti denně nepoužívají. Stylová knihovna ve správné výšce, na kterou dosáhnou i děti, je vítaným detailem většiny dětských pokojů.

10. Plánujte do budoucnosti
Děti rychle rostou a vyvíjejí se. Takže až budete zdobit dětský pokoj, nezapomeňte také plánovat do budoucnosti. Možná budete muset postel za pár let vyměnit za větší, nebo budete v blízké budoucnosti potřebovat psací stůl, protože se mladší děti přiblíží školnímu věku. Možná by šatník měl být dostatečně velký, aby vydržel alespoň 3-5 let?

Hodně štěstí s dětským pokojem!