Dnes až 30% sleva na plakáty
Platí pro objednávky nad 799 Kč.
Vytvořte si vlastní galerijní zeď

Vytvořte si vlastní galerijní zeď

Vytvoření vlastní galerijní zdi může být dost náročné. Na jedné straně by velikost obrazové stěny měla vyhovovat zvolené místnosti a rámy by měly viset rovně a uspořádaně v promyšlené konstelaci. Kombinace různých velikostí rámů a vytvoření úhledné mezery mezi nimi může být dosti obtížné a je třeba zvážit mnoho detailů, jak dosáhnout dokonalého vzhledu. Připojte se k nám a my Vás provedeme procesem k vytváření dokonalé galerijní zdi!

Jak tedy vytvoříte galerijní zeď?

1. Návrh
Začněte dobrým plánem. Před samotným vytvořením galerijní zdi byste měli vědět, jak velká část zdi bude nakonec pokryta, jakou velikost rámů k tomu použijete, kolik rámů použijete a jaký prostor chcete ponechat mezi jednotlivými rámy. Zkuste svůj návrh nakreslit na papír a vyzkoušejte různá řešení, která by se Vám mohla nejvíce líbit a která by podle Vás mohla fungovat u Vás doma.

2. Rozpočet
Pořízení jednoho plakátu nebo rámečku je relativně levné, ale když potřebujete větší množství, náklady rychle vzrostou. Stanovte si rozpočet pro Vaši galerijní zeď, abyste měli přehled o svých nákladech od samého začátku.

3. Zjistěte si všechny důležité rozměry
Změřte, kolik volného místa máte na zdi k dispozici. Jak široká a vysoká může být galerijní stěna? Váš prostor může mít nějaká omezení, ale také může vytvářet možnosti. Když odhadem víte, kolik místa máte k dispozici, můžete použít jednu z našich šablon pro galerijní zdi, abyste si snadno vybrali navrženou konstelaci, která se Vám nejvíce líbí a která se perfektně hodí do Vašeho prostoru. Všechny naše šablony mají vyznačené rozměry ohledně šířky a výšky pro porovnání s Vaší galerijní zdí. 

4. Přizpůsobte se svému prostoru
Velikost prostoru. Velká místnost poskytuje dostatek prostoru pro velkou galerijní zeď, malá místnost poskytuje menší prostor pro galerijní zeď. Čím větší místnost, tím více volného místa na zdi a každému rámu tak můžete dopřát více prostoru. 

5. Zvolte správné vyvážení barev
Začněte barvou stěn a nábytku. Dbejte na to, aby Vás výběr rámů a plakátů ladil s barvou Vaší stěny a nábytku. Ideální je zvolit pro začátek dvě až tři barvy. Díky tomu bude snadné zajistit, že kombinace plakátů bude ladit jak mezi sebou navzájem, tak i s okolím, a vyhnete se tak efektu přeplnění.

6. Zvolte si motivy!
Nyní přejdeme k zábavné částí - a sice výběru motivů! V nabídce plakátů společnosti Gallerix najdete něco pro každý vkus a styl a nabídka je téměř nekonečná. Nebojte se vybrat a kombinovat různé druhy motivů, ale snažte se ve svých volbách následovat společnou nit. Jednou z kategorií, se kterou se snadno pracuje, jsou černobílé plakáty, které můžete snadno kombinovat s barevnými plakáty z jiných kategorií, jako je abstraktní, přírodní nebo fotografické umění. Ideální je také vybrat několik textových plakátů, které vhodným způsobem narušují skupinku fotografií.

Hodně štěstí!